Skat som investor

Afadmin

Skat som investor

Hvordan var det nu lige med skat, hvis man investerer penge i alt muligt? Det kan være sjovt at investere, men når det kommer til at betale skat, så er det ikke der, folk bruger det meste at deres tid på at sætte sig ind i tingene. Dette har vi gjort for dig, så du kan bare læse denne artikel for at få et generelt overblik over aktiebeskatningen i Danmark.

Progressionsgrænse

Et meget vigtigt ord i forhold til aktieskat er progressionsgrænse. Denne grænse er på et fast beløb, som kan ændres fra år til år, som udløser en højere skat på al gevinst over dette beløb. I 2022 er denne grænse på 57.200 kroner. Hvis du realiserer gevinst for under denne grænse, så kommer du til at betale 27% af din gevinst i skat. Kommer du over, så skal du af med 42%. Hvis man synes det er meget, så bliver man nok ikke så glad for at høre, at der er et forslag om at hæve denne procentsats yderligere. Mange investorer siger i hvert fald nej tak til dette – det er dog ikke fordi man har et valg her.

Opgørelse af skat

Det kan være besværligt at udregne skatten manuelt. Heldigvis udregner og rapporterer alle danske aktieplatforme direkte til skat. Du skal derfor ikke tænke på udregningen, men måske kunne det være en god idé lige at bekræfte, at systemet har regnet det hele rigtigt ud. Når det dog kommer til opgørelsen af bitcoin skat, dvs. realiseret gevinst på kryptovalutaer, så har mange et problem. Det er ikke lige så nemt at gøre, fordi der er nogle andre principper, der gør sig gældende. Har man derfor tjent penge på bitcoins, så er det fordelagtigt at anvende online værktøjer til at udregne skatten. Nogle gange koster de penge, men det er dyrere at lave fejl, når man skal indberette. Det sker nemlig ikke automatisk endnu.

Om forfatteren

admin administrator