Er din risiko spredt nok? Måske ikke

Er din risiko spredt nok? Måske ikke

Når man læser på de forskellige nyhedsmedier i Danmark, og når man helt specifikt kigger på artikler om investeringer, så bliver der ofte involveret en ekspert. Denne ekspert siger ofte, at man skal huske at diversificere. Men hvad betyder dette egentlig? Dette kommer vi til at kigge lidt på i denne artikel.

Hvorfor diversificere

Det er vigtigt at diversificere, fordi så kan man sprede sin risiko. Markedet kan være rødt, og så taber man penge (hvis man realiserer). Men dette kan man måske undgå, hvis man har diversificeret nok. Det er sjældent, at alle markeder på tværs af alle lande, aktiver og så videre er i rødt. At være i rødt betyder, at markedet er nede i forhold til dagen før.

Kan man ikke bare købe én ting?

Hvis man virkelig tror på noget, så kan man være fristet til at investere 100% af sin kapital på netop denne ting. Dette kunne være en aktie, man mener kommer til at “flyve” eller en bestemt kryptovaluta. Problemet med dette er dog, at man aldrig kan se ud i fremtiden, og hvis det kommer til at gå dårligt, så mister du jo mange penge. Det er derfor en fordel at sprede sine investeringer ud. Det behøver ikke være en avanceret strategi, man skal køre.

Læs også: Find nyheder om finans og kryptovaluta inde på https://vgpcapital.dk.

Sådan gør man

Den nemmeste måde at gøre det på er selvfølgelig ved bare at investere i flere forskellige ting. Først kan man vælge at investere i 2 forskellige kryptovalutaer i modsætning til én. Så kan man vælge at inkludere nogle aktier. Så nogle flere. Så kan man sprede sin risiko yderligere ved at investere i obligationer. Sådan kan man fortsætte med at gøre, indtil man har sammensat en fornuftig portefølje. Det er svært at måle risikoen, men man kan sige, at man reducerer sin risiko ved at sprede sine investeringer ud på forskellige ting (aktiver i dette tilfælde).

Om forfatteren

admin administrator