Vinter er på vej og du skal nu overveje hvad dæk du skal have på bilen

Afadmin

Vinter er på vej og du skal nu overveje hvad dæk du skal have på bilen

Hvert år til efterår kommer samme problem. Vintervejr og hvilke dæk skal jeg have på.

Når det kommer til vinter, så er det vigtigt at vide hvilke dæk du skal køre med. Du kan nemlig vælge forskellige varianter og de er langt fra lige gode. 

Først og fremmest så er det ikke klogt at køre på sommerdæk gennem vinteren. Heller ikke selvom vi har en mild vinter. Det er muligt du gerne vil beholde de smarte alufælge på bilen, men det kan være farligt at køre med sommerdæk om vinteren. Grunden er at sommerdæk mister deres vejgreb voldsomt, når temperaturen kommer under 7 grader. Det betyder at de ikke fungerer ordentlig, heller ikke selvom der hverken er frost eller sne. 

Vinterdæk eller helårsdæk

Du har altid et valg som man siger. Det har du også når det kommer til dæk. Vi har allerede skåret 1 af de 3 dæktyper væk. Men der er stadig 2 du kan vælge at køre med om vinteren.

Hvis ikke du gider skifte dæk, har du muligheden at køre med helårsdæk. Et helårsdæk er dybest set et vinterdæk der også er indstillet til at kunne køre om sommeren. Det er dog ikke virkelig godt, hverken sommer eller vinter. Grunden er at gummiblandingen simpelthen skal kunne håndtere for stort et område. Det er langt bedre at køre på end et sommerdæk, men har ikke sammevejgreb og bremselængde som et vinterdæk.

Vinterdæk er dæk der er 100% indstillet til at køre i vinterhalvåret. Det skal monteres på bilen når temperaturen gennemsnitlig kommer under 7 grader. Her vil du opleve at du står bedre fast, får kortere bremselængde og kører mere sikkert. Grunden er at et vinterdæk har et utal af små lameller og en gummiblanding der ikke hård ved kulde. 

Facit er at når det kommer til vinterhalvåret, så kører du altid mest sikker med vinterdæk

Om forfatteren

admin administrator