Nye fliser i køkken eller bad? Find inspiration her 

Afadmin

Nye fliser i køkken eller bad? Find inspiration her 

Hvis du er ved at indrette nyt køkken, eller hvis du er ved at renovere dit gamle badeværelse, er der en stor sandsynlighed for, at du har brug for nogle nye fliser. I køkkenet og på badeværelset giver fliser en praktisk overflade, der kan holde vand og snavs væk fra væggen, mens de på samme tid er nemme at rengøre og vedligeholde. 

 

Men fliserne spiller også en stor rolle rent visuel i dine rum, og det er derfor vigtigt at tænke over dine mange muligheder, inden du køber nye fliser. Du har nemlig rigtig mange forskellige fliser at vælge imellem, og det kan derfor være en smule svært at overskue, hvad dine muligheder egentlig er, samt hvad der er af fordele og ulemper ved forskellige flisetyper. 

 

Er du også forvirret? Så læs mere om de forskellige flisetyper herunder. 

 

Terrazzo fliser 

Et populært valg i danske hjem er terazzofliser. Terazzo fliser giver et unikt og interessant look til enhver væg, og de kan derfor også være det helt rette valg for dig, der holder af de altid forskellige fliser. 

 

Terazzo fliser er lavet af marmorskærver i cement, og hver flise er derfor unik, hvorfor du er garanteret en flot og slidstærk væg og gulv med et smukt mønster – og så er terazzo fliser endda yderst moderne for tiden. 

 

Marmorfliser 

Marmor er et andet populært valg i danske hjem. Marmorfliser er helt naturlige fliser, der er hugge direkte ud af en klippe, og du får derfor også her et naturligt look til væggen, der altid vil variere fra flise til flise. 

 

Granitfliser 

Fliser i granit er en anden type af naturflise. Granit er hårdere end eksempelvis marmor, og du får derfor en mere slidstærk væg eller gulv, mens denne flisetype også kan være det rette valg for dig, der holder at en mere mat farve. 

 

Granit er et af de mest slidstærke materialer, du kan vælge til dit hjem, og du får derfor nogle fliser, som vil holde sig smukke stort set for evigt. 

 

Cementfliser 

Fliser i cement er stærke fliser, som typisk er dekoreret med flotte farver og mønstrer. Derfor er cementfliser et godt valg for dig, der hælder mere til menneskeskabte figurer og farver end til det naturlige look, du får med natursten som marmor eller granit. 

 

Med cementfliser får du næsten et uendeligt antal valgmuligheder, når det kommer til farve og design, og du kan derfor indrette badeværelset eller køkkenet med lige netop det design, der passer til dig og dit rum. 

 

Terrakottafliser 

En terrakottaflise er også en menneskeskabt flise. Denne er dog lavet af ler i stedet for cement. Leret bliver brændt, så du får en stærk flise, mens fordelen her også er, at du kan få denne flisetype i stort set alle tænkelige farver. 

 

Forskellen på terrakottafliser og cementfliser er, at terrakottafliser giver et mere rustikt look, da hver flise er unik, hvor de lidt rug hjørner og kanter får fliserne til at se håndlavede ud. 

Om forfatteren

admin administrator