Hjælp gennem 12 gamle trin.

Afadmin

Hjælp gennem 12 gamle trin.

Hjælp gennem 12 gamle trin.

 Måske er det nyt for dig at høre om begrebet minnesotabehandling eller det mange i Danmark kalder Minnesotakuren.

Men faktisk er det verdens mest udbredte alkoholbehandling. En form alkoholbehandling der på verdensplan har hjulpet millioner af familier, hvor en i familien har udviklet sygdommen alkoholisme.
Historien om minnesotabehandlingen går helt tilbage til 1935 hvor den anonyme selvhjælpsgruppe, anonyme alkoholikere også kendt som AA, tog sin begyndelse. Selvhjælpsgruppen baseret sit program på 12 trin, der skulle hjælpe alkoholikeren til at opnå ædruelighed. Det var meningen at alkoholikeren skulle kunne opnå den ædruelighed, alene ved at gå til AA møder. Det var baseret at alkoholikeren skulle deltage i et møde hver dag i 90 dage i træk.

I slutningen af fyrrerne og begyndelsen af halvtredserne, begyndte et amerikansk hospital og det nærliggende Universitet at det interesserer sig for, hvorfor det er at 12 trins programmet har opnået resultater i forhold til sygdommen alkoholisme.

Deres forskning skulle vise sig at blive enestående og universitetet der i dag er kendt som Hazelden University er verdens førende indenfor forskning i alkoholmisbrug og alkoholafhængighed.

Dette blev til behandlingen vi i dag kender som Minnesotabehandlingen eller på dansk en Minnesotakur.
En Minnesotakur kan have mange forskellige former, oprindelig blev det udbudt som et 4 ugers døgnophold. I Danmark blev en Minnesota behandling ofte til 6 til 8 ugers ophold, uden at der dog nogensinde er fremlangt nogen form for evidens for, at den længere behandling skulle føre til bedre resultater.

Mange behandlingssteder I Danmark tilbyder stadig denne forlængede behandling. Andre alkoholbehandlingssteder har været med til at forny den evidensbaserede Minnesotabehandling, til at være mere tilpasset til det moderne menneske.

Det betyder at nogle steder tilbydes Minnesotabehandlingen som ambulant alkoholbehandling. Det har den fordel for den drikkende, at han eller hun ikke behøver at være væk fra hjemmet i mange uger eller måneder, men kan passe sin alkoholbehandling, mens man samtidig kan passe familie og job.

 

Danmarks mest effektive alkoholbehandling

Et behandlingssted i Danmark, har været på forkant foran alle andre og udviklet det er der i Danmark er blevet kendt som 6dagesmodellen. En alkoholbehandling der er specielt skræddersyet til erhvervsaktive, som har udviklet alkohol afhængighed. Behandlingen sikre at den drikkende kun behøver at være væk fra hjemmet i 6 dage. Herefter er der et års intensiv opfølgning. Behandlingen har gennem nu mere end 10 år viste enestående resultater. Og kaldes derfor med rette Danmarks mest effektiv alkoholbehandling.

 

 

 

Om forfatteren

admin administrator