Det skal du vide om at starte egen virksomhed

Afadmin

Det skal du vide om at starte egen virksomhed

Vil du gerne starte egen virksomhed? Flere og flere vælger at gøre det, og derfor bliver det mere og mere relevant at få styr på de forskellige ting, som det involverer. Det er nemlig ikke altid bare lige sådan afhængig af hvilken type virksomhed, du gerne vil starte.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad du bør vide, inden du starter egen virksomhed, så kan du blot læse mere lige her.

Få styr på formalia – hvilken selskabsform passer til dig?

Der er en del formalia, som du skal have styr på, hvis du vil starte egen virksomhed – og du bør få styr på disse som noget af det første.

En af de ting er selskabsformen. Selskabsform dækker over enten Anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S). Et firma er kun en af delene, og derfor skal du også have valgt – dog har begge også både fordele og ulemper.

Fordele og ulemper ved anpartsselskab

Først og fremmest, så hævder du som ejer kun for det indskud, som du selv har betalt. Du kan desuden starte en forretning med flere ejere, og du får nemt ved at overdrage dele af selskabet til andre efter ønsker og behov. Selskabsformen er desuden anerkendt af både investorer, leverandører og kunder, hvorfor du kan få stor succes med denne selskabsform.

Hvis du vælger at stifte et anpartsselskab, så skal du kunne stille 40.000 kr. i selskabskapital. Herudover betales der også et stiftelsesgebyr på 670 kr.

Fordele og ulemper ved aktieselskab

Igen hævder du som ejer af selskabet kun for det indskud, som du selv har betalt. Du har mulighed for at starte en virksomhed med flere ejere, og du kan igen nemt overdrage dele af virksomheden til andre efter ønsker og behov. Denne type selskab er igen anerkendt af både investorer, leverandører og kunder, så du kan få skabt de nødvendige samarbejder. Det er altså meget det samme som der ses ved anpartsselskabet. De store forskelle ligger i ulemperne.

Hvis du vælger at stifte et aktieselskab, så kan det 40.000 kr. ikke gøre det – her skal du op og betale 400.000 kr. i selskabskapital, hvorfor det altså koster en del mere.

Kan det betale sig?

For nogen handler det at starte virksomhed om ting som en passion for en god ide – de har set et hul i markedet, som de kan udfylde – men for andre handler det om frihed og penge.

Hvis du gerne vil starte egen virksomhed på grund af sidstnævnte, så bør du lave nogle beregninger for at se, om det i virkeligheden vil føre frihed og penge med sig. Opstart af egen virksomhed er nemlig utroligt hårdt, og det kræver de helt rigtige egenskaber – og for nogen går der lang tid før frihed og penge er et resultat af deres hårde anstrengelser.

Hvis du gerne vil have succes med din virksomhedsopstart, så skal du altså være forberedt på at give den gas i en periode og trække et stort læs – og det skal jo gerne kunne betale sig.

Om forfatteren

admin administrator