Gulve – hele grundlaget for dit hjem

Gulve – hele grundlaget for dit hjem

Medmindre du altid har drømt om sildebensparket som gulve i dit fremtidige drømmehjem, er underlaget ikke nødvendigvis noget du har planlagt længe, når du tænker bolig. De fleste har holdninger til hvordan væggene skal se ud, og hvad der skal hænge på dem. Det samme gælder møblerne. Men når det kommer til gulvene, er der mange, der ikke engang ved, hvor de skal starte.

Et af de sikre valg er at besøge sider som https://www.byggecenter.dk/ og lede efter Junckers gulve, hvor der er masser af hjælp og inspiration at hente.

Men ved du end ikke om du vil have tæpper eller gulvbrædder, så læs med her, hvor vi giver dig nogle simple tips til at finde noget godt at gå på, når du er derhjemme.

Blødt eller hårdt

Vi starter med et meget overordnet spørgsmål – skal det være blødt eller hårdt gulv? Selvom trægulve er det absolut mest populære, er der stadig nogen der vælger gulvtæpper til især deres soveværelser.

Og gulvtæpper kan sagtens være en fin idé. Selvfølgelig ikke til køkken og badeværelse – men det har vi en forventning om, at du godt selv har regnet ud. Men i nogle soveværelser og børneværelser kan et pænt gulvtæppe sagtens fungere optimalt.

Det du skal være opmærksom på er, at et gulvtæppe hurtigere bliver grimt at kigge på, og ikke lige så effektivt kan rengøres eller støvsuges, som for eksempel trægulve a la Junckers gulve kan.

Slid på dine gulve

Når du skal vælge hvilken type gulv du vil have, og måske gerne vil spare nogle penge, kan du tænke på, hvor slidstærkt det skal være. Det siger sig selv, at de dyrere gulve ofte er mere slidstærke og holdbare i længden. Derfor er det en god idé at vælge de mest slidstærke gulve til de rum, hvor du eller kommende gæster skal gå meget. Altså skal entreen og stuen kunne modstå lidt af hvert.

Dit soveværelse derimod, skal gerne primært være til at sove eller slappe af i, og her kan du vælge et billigere, mindre holdbart gulv. Du kan dog stadig finde et pænt trægulv fra Junckers gulve til herinde, hvis du ønsker et tema i hele dit hjem.

Pas på dine gulve – lige meget hvilke du vælger

Som overskriften diskret antyder, så giver det god mening at passe på dine gulve, lige meget om du så har gulvtæppe eller dyre trægulve. Der er nemlig intet i vejen for at de kan holde mange år, hvis du altså har tænkt dig at gøre noget for det.

Ubehandlede trægulve, hvor lakken hurtigt slides, bliver nemlig hurtigere ødelagte. Og gulvtæpper, der aldrig bliver renset helt i dybden, bliver hurtigere ulækre, og skal smides ud langt tidligere, end det ellers ville være nødvendigt.

Også bare den almindelige rengøring skal du foretage med omtanke. Når du vasker gulvet, skal du for eksempel bruge de rette rengøringsmidler, og skal undgå at sjaske vand overalt. På den måde sikrer du, at der ikke trænger for meget vand ned i gulvet, hvilket kan risikere at gøre til skimmelsvamp eller ujævne brædder.

Om forfatteren

admin administrator