Intimitet og fortrolighed med parterapi

Afadmin

Intimitet og fortrolighed med parterapi

Intimitet og fortrolighed

Det at give lysten til at være sammen igen og genfinde kærligheden er det vigtigste mål for en parterapeut. Og så er der derudover selvfølgelig delmål omkring bedre kommunikation og skabe større afklaring og nuancering af misforståelser og usagte længsler og behov, som igennem parterapien bedre kan se dagens lys. Det er i sandhed også vigtigt.

Mange af de par i København, som mærker at parterapi i København kunne være hjælpsomt for dem, kan måske være sammenbragte familier. Det er nemlig ofte en svær øvelse, at få det hele til at gå op i en travl hverdag, hvor der er rigtig mange instanser, der trækker i én i mange forskellige retninger, og hvor der er modsatrettede ønsker og krav, hvor det virkelig kan være nødvendigt at sluge en kamel eller tre. 

Der er generelt en del par, som kan mærke at de konflikter og misforståelser, som præger parforholdet ofte har været der i en rum tid, og som slider på relationen, hvor man nemmere og nemmere begynder at trække sig fra hinanden. Man får en følelse af opgivelse og frustration. 

For selvom man kan mærke at man som par er bragt et dårligt sted hen, så kan man ikke umiddelbart se løsning for sig. Hvad er det helt præcis, jeg skal gøre for at forhindre at vores misforståelser sker, eller at vi bliver uvenner på hinanden? Det kan være svært at se, hvad vi som par kan gøre.

Man giver op, alt imens man bemærker hvordan skænderierne og konflikterne tager til og intimiteten og sexlivet forsvinder. 

Det er ofte nødvendigt at slå et slag for, at kvalitet og nærhed har brug for langsommelighed og tid. Noget vi tit og ofte ikke har ret meget af, i en hektisk og stressende hverdag, hvor vi knap nok har tid til at passe vores arbejde, købe ind, vaske tøj, hente børn fra institutioner, og man kunne blive ved. 

Om forfatteren

admin administrator