Ting du skal vide om din hvalp

Ting du skal vide om din hvalp

Alle hundehvalpe er som bekendt søde, og det kan være fristende at tage alle hvalpe man ser på sin vej med sig hjem. der er dog nogle ting man skal vide, inden man køber sig en hvalp, og det er vigtigt, at man gør sig alt det nødvendige forarbejde, inden man køber sig en hvalp. En af de ting man skal være særligt opmærksom på er hvordan man træner sin hund til at blive stueren og give tegn til den skal tisse. I den forbinde at det vigtigt, at man undersøger hvor længe kan en hvalp holde sig. Man risikerer nemlig, at hunden holder sig længere end den burde og man får andre problemer. I denne korte artikel kan du blive en lille smule klogere på hvad man skal være opmærksom på når man lærer sin nye lille hvalp at blive stueren. 

En hvalp kan holde sig cirka 2 timer

Som udgangspunkt kan en voksen hund holde sig op til otte timer, men det kan variere fra hund til hund. En lille hvalp derimod kan kun holde sig i omkring 2 timer, så det er vigtigt, at man er observant på hvor længe der gik fra hvalpen tissede, til den skal tisse igen. Det varierer naturligvis også fra race til race, men hvis det er meget oftere end en gang hver anden time, tyder det på der er noget galt med hunden.

Tegn på blærebetændelse

Den typiske årsag til ofte vandladning er, at hunden har blærebetændelse. blærebetændelse hos hund er noget der rimelig nemt kan undgås, hvis man blot lytter til hundens signaler, og ikke lader den holde sig alt for lang tid, men hvis uheldet er ude, er det også noget der nemt kan behandles. Man skal blot en tur forbi dyrelægen, så man kan få den rette medicin, og hjælpe hunden af med sin betændelsestilstand igen. Det er dog bedst at lytte til hundens signaler og være opmærksom på, hvor længe der cirka går mellem hver gang, hvor hunden er på toilettet. 

Om forfatteren

admin administrator