Er diesel-og benzin biler stadig et godt køb?

Afadmin

Er diesel-og benzin biler stadig et godt køb?

Elbilerne er uden tvivl på vej frem i verden. Derfor har rigtigt mange bilejere også svært ved at vurdere, hvor vidt almindelige diesel-og benzin biler stadig er et godt køb. Der er både fordele og ulemper ved køb af begge slags biler, og derfor skal man overveje sit valg rigtigt grundigt før køb. Vil du vide, om diesel-og benzin biler stadig er et godt køb+ Så læs med herunder hvor du får alt den information, du skal bruge.

Hvordan er dit kørselsmønster?

For at du kan tage en beslutning om, hvor vidt diesel-og benzin biler stadig er et godt køb for dig, er det vigtigt, at du kender til dit eget kørselsmønster. Er du typen, der helst kører små og spontane bilture, oftest kører i byen og oplever kø-kørsel? Så skal du som grundregel vælge en benzin-eller elbil. Kører du dog dagligt mange kilometer på motor-og landeveje, er det oplagt for dig at vælge en dieselbil. Nogle biler får i 2022 en ny registreringsafgift. Vil du undersøge dette nærmere, så kontakt din bilforhandler og få en forhåndsvurdering af registreringsafgift.

Hvornår skal du overveje at købe en dieselbil?

Der er flere forskellige ting, du skal overveje, når det kommer til at købe en dieselbil. Du skal eksempelvis kunne nikke ja til, at du kører minimum 30 kilometer pr. køretur om dagen på dine primære dagligdagsture. Derudover skal din dieselmotor nå at blive gennemvarm, og om sommeren skal du køre 30 kilometer pr. tur, før motoren bliver gennemvarm.

En anden ting du skal kunne nikke ja til er, at dine primære køreture har en varighed på minimum 30 minutter om dagen. Her handler det igen blot om, at motoren skal kunne blive gennemvarm.

En sidste ting, du skal kunne nikke ja til er, at der er ingen eller minimal kø på dine primære dagligdagsture. Kan du nikke ja til disse, skal du overveje en dieselbil!

Hvorfor er motorvejskørsel godt for dieselbiler?

Dieselbiler har overrasekende godt af motorvejskørsel. Grunden til dette er, at når du kører en dieselbil på motorvejen er dette en forudsætning for at lave tilstrækkelig varme i partikelfilteret, og partiklerne afbrændes derfor løbende under kørsel. Denne proces kaldes også passiv regenerering. Når denne proces forekommer, stiger olieniveauet i motoren. Motorens mister dermed sin oprindelige smøreevne.

Nu er du klar til at vurdere, om du skal investere i en diesel eller benzinbil! Måske endda noget helt tredje.

Om forfatteren

admin administrator