Din kats kost: Protein, fedt og kulhydrater

Afadmin

Din kats kost: Protein, fedt og kulhydrater

Katte er kødædere, så de har brug for en kost med et højt proteinindhold. Derudover har katte også brug for fedt og kulhydrater. Det bedste, du kan gøre for din kats sundhed, er at fodre den med et foder, der indeholder disse tre ting i det rette forhold til dens livsfase

Protein

Katte har brug for mere protein end mennesker, fordi det giver aminosyrer, som hjælper med at opbygge muskelmasse og reparere væv. Protein bør udgøre ca. 30 % af en kats daglige indtag med et gennemsnitligt behov på 0,4 gram pr. kg kropsvægt pr. dag . Det betyder, at hvis du har en kat på 6 kg, har den brug for mindst 2,4 gram protein hver dag!

Fedt

Fedt hjælper med at holde din kats hud sund, og det giver også energi. En diæt til katte bør indeholde mellem 15 og 30 % fedt. Fedt er også vigtigt for at hjælpe med at optage visse vitaminer og mineraler.

Kulhydrater

Katte kan ikke producere deres egne kulhydrater, så de skal have dem fra maden. Kulhydrater er dog ikke et vigtigt element i en kats kost, og katte har ikke rigtig gavn af at spise mange kulhydrater. En god mængde er omkring 20 %. Katteejere bør huske på, at det vigtigste for deres kats sundhed er at give den en kost, der indeholder de rigtige mængder af protein, fedt og kulhydrater i dens livsfase.

Det bør du være opmærksom på:

Og selvom du nu ved ovenstående, så skal du være opmærksom på, når du fodrer din kat selv med det bedste foder at dosere med måde. Først og fremmest bør katte ikke spise for meget protein, da det kan skade deres nyrer. For det andet skal du undgå at give din kat for fedt-indholdig foder, da det kan føre til fedme og andre sundhedsproblemer. Og endelig skal du sørge for, at kulhydraterne i din kats kost kommer fra sunde kilder som grøntsager og korn. Læs mere på denne her side.

Når du skal finde det rette foder, så bør du først og fremmest kigge på foderets ingredienser. Læg mærke til, at det, som står øverst og først på listen er det som foderet indeholder mest af. Det vil sige, at du bør finde et foder, hvor der står et kødprodukt først, såsom okse, lam, and eller eventuel kronhjort. På den måde sikrer du, at foderet indeholder nok protein. Du bør især holde dig fra foder-varianter i din dagligvarebutik da da oftes går på kompromis med kvaliteten for at holde priserne lave.

Om forfatteren

admin administrator