4 ting som kan gøres før du påbegynder dit værk

Afadmin

4 ting som kan gøres før du påbegynder dit værk

Jeg tror fuldt og fast på, at noget af det vigtigste arbejde sker, før du overhovedet tager din pensel i hånden. Nedenfor er nogle af de ting, jeg normalt gør, før jeg begynder på et maleri.

Beslut dig for, hvad du vil male

Jeg bruger en betydelig mængde tid og kræfter på at beslutte, hvad jeg egentlig skal male. Jeg er altid aktivt på udkig efter ny inspiration at male, og jeg forsøger at have kameraet klar, så jeg kan bruge det, når inspirationen slår til.

Nogle gange opsøger jeg også aktivt inspirationskilder, ved at se værker fra andre kunstnere, hvis stil minder om min egen. Dette gør jeg bl.a. ved at se sortimentet hos gallerier som Galeo.

Her er nogle af de ting, jeg kigger efter, når jeg beslutter, hvad jeg skal male:

  • Stærk komposition.
  • Godt lys.
  • Interessant farveharmoni.

Tag referencefotos

Når du har besluttet dig for, hvad du vil male, er det tid til at tage nogle referencefotos.

Her er nogle tips til at tage referencefotos:

– Tag så mange fotos som muligt. Du kan sortere dem igennem tilbage i dit atelier. Nogle gange er det også nyttigt at have flere fotos af det samme motiv fra forskellige perspektiver.

– Forsøg ikke at tage det perfekte foto. Du tager billeder for at få inspiration til at male, ikke for at vise dine fotografiske evner.

– Også selv hvis du maler fra livet, kan det være praktisk at have referencefotos, hvis du skal færdiggøre maleriet tilbage i atelieret.

Analyser motivet

Inden jeg tager penslen op, finder jeg det nyttigt at analysere motivet før jeg begynder. Det hjælper mig med at udvikle en handlingsplan for maleriet. Mine bedste malerier er normalt de malerier, som jeg starter med en fast vision og handlingsplan i tankerne.

Her er nogle af de processer, jeg gør for at analysere mit emne:

– Prøv at forbedre kompositionen ved at beskære unødvendige detaljer.

– Konverter referencefotoet til gråskala for tydeligt at se de mørkeste og lyseste værdier.

– Identificer den dominerende farveharmoni ved hjælp af en farvetjekker.

– Zoom ind for at se eventuelle finere detaljer, som man bør medtage i maleriet.

Bemærk venligst, at jeg ikke gør alle disse ting, før jeg begynder på hvert maleri. Der er helt sikkert tidspunkter, hvor jeg bare har lyst til at tage en pensel op og improvisere det hele.

Forbered forsyningerne

Intet dræber min inspiration til at male mere end at løbe tør for forsyninger midtvejs i maleprocessen. Før jeg går i gang, gør jeg en hurtig status over de materialer, jeg har, og de materialer, jeg skal bruge.

Det er disse spørgsmål, jeg stiller mig selv:

– Er alle mine pensler rengjorte og klar til at male?

– Har jeg brug for specielle pensler til maleriet?

– Hvilke farver har jeg brug for til maleriet, og kan jeg blande dem sammen med mine nuværende? Hvis ikke, hvilke farver skal jeg så købe?

Om forfatteren

admin administrator